Естетична Стоматология

Ето как ние можем да съдействаме за постигане на мечтаната блестяща усмивка:

Избелване на зъби

Много хора постигат сияйна усмивка чрез поддържане на лична устна хигиена и редовни посещения в денталния кабинет за отстраняване на плака и зъбен камък и полиране с Air flow (повече информация в раздел Пародонтология). За тези, които мечтаят за по-бели зъби и по-привлекателна усмивка, ние предлагаме козметична процедура за избелване на зъбите.

Избелването на зъби може да бъде три основни варианта:

Избелване на зъби в денталния кабинет

Резултатът е видим веднага след едночасовата манипулация, при която върху предварително почистените на зъбен камък и плака зъби, се нанася избелващ гел, който се активира със синя светлина. Венецът и всички меки тъкани се изолират. Гелът се подменя на няколко пъти до постигане на желания цвят.

dentacool_stomatolog_varna_img-155
Поставяне на гингивална бариера за предпазване на венците
dentacool_stomatolog_varna_img-154
Нанасяне на избелващ гел, активиран със синя светлина

Избелване в домашни условия

Максималният резултат се постига след 10-14 дни, като пациентът поставя избелващ гел с по-ниска концентрация в индивидуално изработени силиконови шини, които носи обикновено през нощта или за няколко часа през деня. Важно е постоянството на пациента за постигане на удовлетворяващ краен резултат! Силиконовите шини могат да бъдат използвани при поддържащи цвета процедури в бъдеще.

Независимо кой вариант на избелване ще изберете, трябва да знаете, че стари обтурации (пломби) и корони няма да си променят цвета. Те могат да бъдат подменени с нови, съответстващи на Вашата нова по-бяла усмивка седмица след манипулацията, необходима за стабилизиране на новия цвят.

Свържете се с нас и ние ще препоръчаме най-подходящият вариант за Вас!

Избелване на ендодонтски лекувани зъби

Някои зъби променят цвета си в резултат на старо кореново лечение, при което са били използвани материали, водещи до трайно потъмняване само на лекуваните зъби (единични зъби), зъби с травма в миналото и др. Чрез няколко манипулации, при които се поставя избелващ гел във вътрешността на зъба, се постига избелване на зъба.

dentacool_stomatolog_varna_img-214
Преди- оцветен ендодонтски лекуван зъб
dentacool_stomatolog_varna_img-215
След-избелване на ендодонтски лекуван зъб
dentacool_stomatolog_varna_img-214
Поставяне на гингивална бариера за предпазване на венците
dentacool_stomatolog_varna_img-218
Нанасяне на избелващ гел, активиран със синя светлина

Фасети (композитни и порцеланови / керамични)

Това са изключително тънки „люспички“ 0,3-05мм, които се залепят на видимата повърхност на предните зъби, с което се коригира естетически цвят, форма, големина и положение на естествените зъби. Изискват минимална интервенция върху естествените зъби при трайното им фиксиране. Пациентът добива представа за бъдещото възстановяване чрез временните фасети. Порцелановите фасети превъзхождат композитните по естетика и дълготрайност, но композитните фасети позволяват лесна и бърза корекция при отчупване.

dentacool_stomatolog_varna_img-005
Преди- естествени зъби с разстояния между тях
dentacool_stomatolog_varna_img-046
След- красива усмивка, постигната с фасети

Безметални конструкции (чиста керамика, циркониеви, композитни)

Това са керамични корони, мостове, вставки (инлеи, онлеи, овърлеи) – най-съвременните и естетични протезни конструкции. Липсата на метал придава естествена мекото и топлота на цвета, светлината преминава безпрепятствено през възстановените зъби и благоприятства високия естетичен резултат.

Вариантите са много- изцяло керамични (прес керамика), циркониеви (циркониев диоксид в пълен обем-full contour или скелет от цирконий, покрит с керамика), композитни. Повече информация за различните видове безметални конструкции ще откриете в раздела Протетична Стоматология.

След анализ на Вашия случай, ние ще предложим възможните варианти, а Вие ще изберете най-подходящият!

dentacool_stomatolog_varna_img-212
Фасети
dentacool_stomatolog_varna_img-082
Керамични корони
dentacool_stomatolog_varna_img-145
Композитни корони
dentacool_stomatolog_varna_img-043
Безупречна имитация на естествените зъби и венец
dentacool_stomatolog_varna_img-090
Прес керамика- безметални корони
dentacool_stomatolog_varna_img-177
Високо естетични зъбни мостове от циркониев скелет и керамика

Художествена реставрация (бондинг)

Това е възстановяване на предни зъби чрез послойна адхезивна техника с композитни материали. Зъбите се изграждат в рамките на едно посещение като се постига хармония в цвета, формата, големината и позицията на фронталните зъби. Чрез този метод могат да бъдат коригирани леки отклонения в позицията на зъбите, изтриване, отчупване или неравни ръбове, разстояния между зъбите.

dentacool_stomatolog_varna_img-009
Преди- фрактуриран горен централен резец
dentacool_stomatolog_varna_img-027
По време на манипулацията
dentacool_stomatolog_varna_img-059
След- възстановен с бондинг горен централен резец
dentacool_stomatolog_varna_img-061
Преди- изтрити предни зъби
dentacool_stomatolog_varna_img-070
След- естетично възстановени предни зъби

При този вид естетично възстановяване се провеждат контролни прегледи два пъти в годината за полиране на изгражданията. Наблюдава се лека промяна в цвета след известно време, дължащо се предимно на оцветяващи храни и напитки, тютюнопушене. Основно предимство на метода е възможността за лесна корекция при отчупване.

Какъвто и вариант да изберете за Вашата усмивка, крайният резултат е предвидим! Предварителният анатомичен восъчен моделаж (wax up) върху гипсов модел пресъздава формата, големината и позицията на бъдещите фасети, корони или мостове. Този “макет” се прехвърля върху Вашите зъби, за да обмислите евентуални корекции (mock-up).

dentacool_stomatolog_varna_img-235
Прогностичен восъчен моделаж (wax up)
dentacool_stomatolog_varna_img-221
Фасети върху работен зъботехнически модел

За повече информация и препоръки запишете Вашия час за преглед сега!