Невидимите ортодонтски шини са начин за лечение на криви зъби и разстояния между тях без брекети.

Кривите предни зъби могат да представляват сериозен естетичен проблем за пациента, до степен да отказва да се усмихва. А какво е животът без една чаровна усмивка!?

Освен това кривите зъби затрудняват почистването на зъбната плака. В резултат на това се натрупват оцветявания и зъбен камък, които благоприятстват развитие на кариеси и възпаление на венците (гингивит и пародонтит).

Невидимите шини са алтернатива на брекетите при леки до средно тежки случаи на криви предни зъби. За оптимален резултат се препоръчва носене на шините около 16-20 часа в денонощието, като се свалят при хранене и почистване. Естествено имате удобството да ги свалите за кратко в по-специални случаи като някои социални ангажименти. Продължителността на лечението се определя от тежестта на конкретния случай и постоянството на пациента.

Чрез съвременна 3D компютърна софтуерна обработка на взети отпечатъци от Вашите зъби се симулира на анимация как точно ще стане преместването им, какво се получава като резултат и колко време ще отнеме лечението.

dentacool_stomatolog_varna_img-237
dentacool_stomatolog_varna_img-239

Лечението с невидими шини се разделя на стъпки, като всяка стъпка продължава 4 седмици и се състой от 3 различни шини на една и съща челюст.

Невидимите шини имат няколко предимства в сравнение с другите видове ортодонтско лечение:

  • Те са подвижни – винаги имате удобството да ги свалите при нужда
  • Те са невидими и удобни – шините са изработени специално за Вас от термовакуумно фолио, което прилепва плътно към зъбите Ви
  • Те имат бърз и предсказуем резултат – Вие можете да видите предварително крайния резултат на софтуерно генерираните 3D модели.

За да разберете дали Вашият случай е подходящ за такова лечение, си запишете час за преглед!

Ние ще прегледаме Вашите зъби, ще анализираме фотодокументацията и гипсови модели на Вашите зъби чрез съвременен дигитален 3D софтуер и ще Ви представим възможните решения!

Не отлагайте постигането на желаната красива и здрава усмивка!